Viinistä ja juomatavoista

Lin Jutangin teoksesta Maallinen Onni.

Toinen kirjailija sanoo: ”Joka haluaa humaltua, valitkoon sopivan ajan ja paikan. Päivällä on juovuttava kukkien keskelle, jotta niiden tuoksut ja värit sekoittuisivat humalaan. Yöllä on parasta juopua lumikinokseen, jotta ajatukset kirkastuisivat. Joka juo itsensä humalaan onnen ja menestyksen kunniaksi, laulakoon samalla mielentilaansa sopivia lauluja, ja se, joka juo itsensä humalaan lähtiäisjuhlissa, soittakoon säveliä, jotka vahvistavat hänen henkeään. Juopunut opettaja varokoon käytöstään, jottei hän häpäisisi itseään, ja juopunut soturi tilatkoon tynnyreittäin juotavaa ja käskeköön panna liput liehumaan korostaakseen sotilaallista komeuttaan. Tornissa on juotava kesällä, jotta voitaisiin nauttia raittiista ilmasta, ja syksyllä on juotava vesillä, jotta voitaisiin täysin nauttia vapauden tunteesta. Nämä ovat juomisen oikeat ajat ja paikat, ja jos näitä sääntöjä rikotaan, menetetään juomisen ilo.”

14.2. on Lupercalian aika, josta olen kirjoittanut jo vuosi sitten: Susia ja susijuhlia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *